Cameroun open editie

Open editie voor getrainde fietsers.

Ontdek deze challenge!

01 – 11 mei 2024
Dschang – Watervallen Ekom

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze editie of twijfel je over een deelname? Onze editie verantwoordelijke beantwoordt graag al jouw vragen.

Schrijf je in!

Percentage volzet:
20%

Cameroun open editie

Programma en parcours

1 mei 2024

Brussel - Petpenoun

Brussels Airlines brengt ons vandaag naar Douala. Hou rekening met de drukke ochtendspits: we verzamelen om 8u stipt in Zaventem. Inchecken doen we in groep. We kieken de traditionele groepsfoto en stappen het vliegtuig in. We landen in de late namiddag in Douala.

2 mei 2024

Dschang - Mbouda

We starten gezamenlijk vanuit de universiteitsstad Dschang voor een korte etappe. Na het officieel startmoment rijden we even over asfalt. Gebruik de eerste kilometers om je fiets af te stellen! We fietsen vervolgens offroad tot aan het hotel in Mbouda. Een mooie kennismakingsetappe om te wennen aan hoogte en klimaat doorheen bos- en theeplantages...

3 mei 2024

Mbouda - Ndop

Ook de tweede etappe wordt ingeleid door een vertrekceremonie! We rijden in peloton naar de "Place de l'Indépendance". Na het officiële gedeelte fietst iedereen verder op eigen tempo. Opletten voor een rotsachtige technische zone bij het opdraaien van de single track: spaar je fietsmateriaal! Na 61 kilometer komen we toe in het hotel in Ndop.

4 mei 2024

Ndop - Bangourain

We fietsen de eerste 20 kilometer door rijstvelden om vervolgens de single track op te draaien. Opgelet, de jeeps kunnen hier niet volgen! We rijden de vallei in tussen bergen en langs waterstromen. Een pittige afdaling kruidt de rit. Het is raadzaam om af te stappen en de afdaling van 800m te voet verder te zetten. We stoppen even in een lokale bar.

5 mei 2024

Bangourain - Petpenoun

eel klimwerk de eerste 20 kilometer! We hergroeperen en rijden samen in peloton naar de school in Foumbot voor een uitgebreide ceremonie met de schoolkinderen en een bezoek aan het schoolgebouw. Na alle hartelijkheid en festiviteiten fietsen we opnieuw in groep naar onze slaapplaats in Petpenoun. De eerste vier etappes zitten er op!

6 mei 2024

Petpenoun

De eerste rustdag op een mooie locatie met ontspanningsmogelijkheden: MTB-rit rond het meer, zwemmen, kajakken... Maar ook kans om uit te slapen en wat uitgebreider te onbijten. Vooral belangrijk om voldoende te rusten vandaag. Onderschat het belang van deze rustdag niet! Kans om kledij te wassen, je reistas te herorganiseren en je fiets opnieuw af te stellen.

7 mei 2024

Petpenoun - Bangangte

De vijfde etappe gaat in één rechte lijn naar Bangangte. Voor zij die nog willen kan de trapsnelheid wat naar omhoog, maar vergis je niet, het venijn zit in de staart met een pittig klimmetje. Beloning met een prachtig uitzicht op de vallei. Bij aankomst in Bangangte is een kleurrijke en feestelijke ceremonie voorzien! Enkele kilometers verderop ligt onze slaapplaats.

8 mei 2024

Bangangte - Bafang

Bangangte verlaten wordt meteen stevig klimmen! Het parcours loopt langs opvallende architectuur en potsierlijke villa's. Een rit boordevol contrasten. Geniet van de afdaling op asfalt van Bana naar Bafang. In Bafang eten we traditioneel een sateetje aan het rondpunt. We zetten onze weg verder naar het hotel. Opgelet voor het drukke verkeer in Bafang!

9 mei 2024

Bafang - Douala

Dit keer starten we met een afdaling van twee kilometer, gevolgd door een single track in dalende lijn om u tegen te zeggen: dichtbegroeid en technisch uitdagend. We fietsen afwisselend over asfalt en offroad naar de prachtige watervallen van Ekom, één van de hoogtepunten! Fietsen op de vrachtwagen en per bustransfer naar Douala.

10 mei 2024

Douala

Vandaag maken we de fietsen klaar voor transport. Een vrije dag om uit te puffen of om een facultatieve uitstap te maken. In de namiddag worden alle paspoorten en bagage verzameld die we inchecken op de luchthaven. 's Avonds eten we allemaal samen in een restaurantje uit de buurt. Nadien rijden we met busjes naar de luchthaven. We gaan naar huis...

11 mei 2024

Douala - Brussel

Na de nachtvlucht met Brussels Airlines landen we in de vroege ochtend in Brussel. Geef je familie, vrienden, kinderen en partner een dikke knuffel! De fietsen worden per vrachtwagen naar het Vélo Afrique magazijn gebracht. En dan moeten we helaas van elkaar afscheid nemen. Bedankt iedereen!

Kostprijs deelname Vélo Afrique

Een deelname aan Vélo Afrique kost 4.250 euro per deelnemer.

Dit bedrag omvat 3.000 euro aan reiskosten. De fondsen bedragen 1.250 euro.
Het bedrag voor de fondsen kan betaald worden via de Koning Boudewijnstichting. Met een fiscaal attest recupereer je op die manier 45% van het fondsenbedrag.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Inschrijven?

Schrijf je in voor een uniek fietsavontuur in Afrika.

Cameroun

We fietsen al enkele jaren in Kameroen. De eerste steen van het Vélo Afrique schooltje in Foumbot werd gelegd in 2015. Ondertussen zijn we verschillende edities verder en is ons schooltje een heuse school geworden waar 1500 kinderen van onderwijs genieten.

Kameroen is zo’n beetje mini-Afrika. Wanneer je van Noord naar Zuid zou reizen heb je alle landschappen van Afrika doorkruist. Met Vélo Afrique trekken we de bergen in. We fietsen door de brousse op rode pistes. Het parcours gaat heerlijk op en neer, maar vraagt soms wat technische stuurvaardigheid. Cameroun is puur en intens.

Niet toevallig voor veel van onze deelnemers een favoriete fietsbestemming. En finishen doen we aan de indrukwekkende watervallen van Ekom.

Meer over dit land