Rwanda bike for future and girls education (open for all)

Samenwerking tussen Velo Afrique en Plan International België. Fietsen voor beter onderwijs voor meisjes!

Ontdek deze challenge!

22 – 30 november 2024
Kibuye via Lake Kivu over de vulkanen naar Akagera en finish in Kigali

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze editie of twijfel je over een deelname? Onze editie verantwoordelijke beantwoordt graag al jouw vragen.

Schrijf je in!

Percentage volzet:
12%

Rwanda bike for future and girls education (open for all)

Voor deze editie hebben we gesleuteld aan een programma om het beste van de twee werelden erin te steken. Lake Kivu, de Vulkanen, Les Mille Collines, … en deze keer ook Wildlife in Akagera om dan finaal te finishen op de Muur van Kigali.

Fiets mee en steun zo het “Bike For Future” project van Plan International in Rwanda

Deze tocht heeft ook een unieke link met het Rwandese WK wielrennen in 2025 . Plan International heeft in Rwanda een sport en educatie project uitgewerkt ten voordele van meisjes. Dit project is het officiële goede doel van Belgian Cycling en Plan’s ambassadeur Philippe Gilbert is peter van dit project.

Programma en parcours

22 november 2024

Brussel - Kigali - transfer Kibuye

Brussels Airlines brengt ons van Brussel naar Kigali. Vervolgens doen we een transfer naar Kibuye. Dit is een stevig dagje transfers maar eens we op de fiets zitten zijn we dit vergeten.

23 november 2024

Kibuye - Kinunu

Onze start ligt aan het Kivu Meer in Kibuye. Normaal gezien zouden we via de Congo Nile Trail naar Kinunu rijden. Echter dit parcours is er momenteel heel slecht aan toe. Het is afwachten wat de situatie is in maart 2024 want naar aanleiding van onze vorige passage is er een dossier opgemaakt naar de overheid om dit stuk aan te pakken en terug toegankelijk te maken. Maar er is een plan B die ons ook naar Kinunu brengt.

24 november 2024

Kinunu - Gisenyi

Kinunu is halfweg de Congo Nile Trail. Mooie accomodatie. Het tweede deel van de trail tussen Kinunu en Gisenyi is in perfecte staat en heel leuk. Helemaal niet stevig dus genieten is de boodschap.

25 november 2024

Gisenyi - Musanze

Deze etappe brengt ons naar de vulkanen… dus klimmen. Maar wees niet bang als je hem goed indeelt is hij perfect te doen. Het is 40 km klimmen met dan een optie om af te slaan of de keuze om nog een 10 tal km door te klimmen. (vorige editie heeft iedereen gekozen om door te klimmen). Het is een etappe dat tussen de oren zit. Goed indelen en doseren en vooral genieten!

26 november 2024

Musanze - Kibali

Musanze is het mekka van het wielrennen in Rwanda, is de stad met de vulkanen, is de stad van de gorilla’s, … en van de beste koffie bar van het land. De etappe naar Kibali brengt ons tussen de twee meren. Heel mooi parcours met vulkanische ondergrond door kleurrijke dorpjes.

27 november 2024

Kibali - Gatsibo - transfer Akagera

Korte etappe naar het project van Plan International in Gatsibo. We nemen onze tijd om het project te bezoeken. Na het bezoek is er een transfer naar Akagera.

28 november 2024

Rustdag

Rustdag.. hehe! Genieten van de accommodatie en mogelijkheid tot game drive in Akagera.

29 november 2024

Transfer Kigali - Ceremonie Muur van Kigali - Terugvlucht

Transfer naar Kigali en in Kigali gaan we de Muur van Kigali nog bezoeken en voorzien we de nodige foto’s. Fietsen in Kigali zelf doen we niet gezien de pollutie en de drukte. Vlucht naar Brussel.

30 november 2024

Aankomst Brussel

Aankomst in Brussel rond 6 uur 's ochtends.

Wat moet je weten over deze editie?

Na een editie Senegal was ik al gauw overtuigd om ook deel te nemen aan editie Kameroen maart 2015. Twee edities Vélo Afrique, twee maal een schot in de roos. Met de fiets door Afrika... Schitterend! De lachende snoetjes van de kinderen in de scholen blijven je bij. De dankbaarheid is zo groot. Je voelt een grote verbondenheid met de gerealiseerde schoolprojecten. Bedankt!
Jolien Lewyllie

Kostprijs deelname Vélo Afrique

Een deelname aan Vélo Afrique kost 4.250 euro per deelnemer.

Dit bedrag omvat 3.000 euro aan reiskosten. De fondsen bedragen 1.250 euro.
Het bedrag voor de fondsen kan betaald worden via de Koning Boudewijnstichting. Met een fiscaal attest recupereer je op die manier 45% van het fondsenbedrag.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Inschrijven?

Schrijf je in voor een uniek fietsavontuur in Afrika.

Rwanda

Rwanda wordt ook wel het land van “Les milles Collines” genoemd. Stevig klimmen wordt dus de boodschap voor onze deelnemers in Rwanda. Wist je trouwens dat Rwanda als eerste Afrikaanse land ooit het Wereldkampioenschap wielrennen organiseert in 2025? Rwanda is wielergek en daar zijn we met Vélo Afrique graag bij. Ja, we gaan zelfs even het officiële parcours van het Wereldkampioenschap verkennen!

We organiseren meteen twee edities in 2023 in Rwanda. Een fietsavontuur van tien dagen met zeven fietsetappes met de mountainbike of gravelbike. We fietsen er zo’n 400 kilometer maar overbruggen wel een stevige 11.000 hoogtemeters. We fietsen door theeplantages en rond vulkaankraters.

Als kers op de taart bezoeken we ons schoolproject ter plaatse.

Meer over dit land