Rwanda open editie

Open editie voor getrainde fietsers.

Ontdek deze challenge!

9 – 19 november 2023
Nyanza via Lake Kivu naar Ruhondo en terug naar Kigali

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze editie of twijfel je over een deelname? Onze editie verantwoordelijke beantwoordt graag al jouw vragen.

Schrijf je in!

Percentage volzet:
100%

Rwanda open editie

Voor deze editie trekken we naar Rwanda waar we letterlijk en figuurlijk de “1000 hellingen” moeten overwinnen! Klimmen zal de boodschap zijn maar nog meer genieten van de landschappen en de afdalingen. Rwanda, Le Pays des Mille Collines, het Vélo Afrique peloton komt er aan…

Programma en parcours

9 november 2023

Brussel - Kigali - Nyanza

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Kigali. Met een bustransfer reizen we verder naar Nyanza.

10 november 2023

Nyanza - Huye (Butare)

Een korte etappe om gewoon te worden aan de hoogte (1600m) en het klimaat. Maar vergis je niet het is niet voor niets het land van de mille collines… het gaat op en af.

11 november 2023

Huye (Butare) - Kitabi​

Al we door thee plantages rijden dan weten we dat we op hoogte zitten en dat het naar boven en naar beneden gaat… We ervaren ook wat het doet met het lichaam om boven de 2000 meter prestaties neer te zetten.

12 november 2023

Kitabi - Kibuye

Dit is een etappe om de tenen al voor de eerste keer uit te kuisen. De kunst zal zijn om te doseren. Een prachtig begin door het woud met single tracks. De laatste 25km zijn een beloning voor het vele klimwerk van de dag en is het puur afdalen naar het Kivu meer!

13 november 2023

Kibuye - Kinunu

Tijdens deze etappe doen we een deel van de Congo Nile Trail. Dit is een trail langs het Kivu meer. Hier zullen twee opties aangeboden worden. Eentje langs het parcours waar de bruggen stuk zijn of eentje waar dit stuk zal omgelegd worden. Jouw keuze...

14 november 2023

Kinunu

Rustdag.

15 november 2023

Kinini - Gisenyi

Deel twee van de Congo Nile Trail… Een wat rustigere dag… Een mooie voorbereiding voor wat komen zal de dag nadien.

16 november 2023

Gisenyi - Musanze

Hier gaan we verschillende opties geven. Vandaag is het vooral klimmen door een vulkanenlandschap met op het einde afdalen naar Musanze waar we slapen in het Cycling Center. Een heerlijke koffie in de Crema staat te wachten aan de finish!

17 november 2023

Musanze - Ruhondo

Een etappe tussen de twee meren. We blijven op hoogte en rijden tussen de twee meren om te finishen in Ruhondo! Na de rit doen we transfer naar Kigali met de bus.

18 november 2023

Kigali

Dag vrij in Kigali. Genieten van het hotel, koffiebars, even naar de muur van Kigali gaan kijken of een pintje drinken in een lokaal cafeetje.

19 november 2023

Kigali - Brussel

Na een nachtvlucht landen we in Brussel om 6u in de ochtend.

Wat moet je weten over deze editie?

Na een editie Senegal was ik al gauw overtuigd om ook deel te nemen aan editie Kameroen maart 2015. Twee edities Vélo Afrique, twee maal een schot in de roos. Met de fiets door Afrika... Schitterend! De lachende snoetjes van de kinderen in de scholen blijven je bij. De dankbaarheid is zo groot. Je voelt een grote verbondenheid met de gerealiseerde schoolprojecten. Bedankt!
Jolien Lewyllie

Kostprijs deelname Vélo Afrique

Een deelname aan Vélo Afrique kost 4.250 euro per deelnemer.

Dit bedrag omvat 3.000 euro aan reiskosten. De fondsen bedragen 1.250 euro.
Het bedrag voor de fondsen kan betaald worden via de Koning Boudewijnstichting. Met een fiscaal attest recupereer je op die manier 45% van het fondsenbedrag.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Inschrijven?

Schrijf je in voor een uniek fietsavontuur in Afrika.

Rwanda

Rwanda wordt ook wel het land van “Les milles Collines” genoemd. Stevig klimmen wordt dus de boodschap voor onze deelnemers in Rwanda. Wist je trouwens dat Rwanda als eerste Afrikaanse land ooit het Wereldkampioenschap wielrennen organiseert in 2025? Rwanda is wielergek en daar zijn we met Vélo Afrique graag bij. Ja, we gaan zelfs even het officiële parcours van het Wereldkampioenschap verkennen!

We organiseren meteen twee edities in 2023 in Rwanda. Een fietsavontuur van tien dagen met zeven fietsetappes met de mountainbike of gravelbike. We fietsen er zo’n 400 kilometer maar overbruggen wel een stevige 11.000 hoogtemeters. We fietsen door theeplantages en rond vulkaankraters.

Als kers op de taart bezoeken we ons schoolproject ter plaatse.

Meer over dit land