Senegal Vélo Sokone

Editie georganiseerd door gemeente Zemst. Toegankelijk voor iedereen.

Ontdek deze challenge!

16 – 24 maart 2024

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze editie of twijfel je over een deelname? Onze editie verantwoordelijke beantwoordt graag al jouw vragen.

Schrijf je in!

Percentage volzet:
28%

Senegal Vélo Sokone

Als Zemstenaar fietsen in Senegal in december 2023? Het kan met Vélo Sokone Zemst! In samenwerking met Vélo Afrique vzw organiseren we voor Zemstenaars een heuse mountainbiketocht in Senegal.

De fondsen die deelnemers verzamelen, investeren we integraal in beter onderwijs in Sokone. Onze fietsconditie kunnen we samen op voorhand trainen.

De reis vindt plaats van 10 tot en met 18 december 2023. Inschrijven kan vanaf 21 november 2022.

Kostprijs deelname Vélo Afrique

Een deelname aan Vélo Afrique kost 4.250 euro per deelnemer.

Dit bedrag omvat 3.000 euro aan reiskosten. De fondsen bedragen 1.250 euro.
Het bedrag voor de fondsen kan betaald worden via de Koning Boudewijnstichting. Met een fiscaal attest recupereer je op die manier 45% van het fondsenbedrag.

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Inschrijven?

Schrijf je in voor een uniek fietsavontuur in Afrika.

Senegal

Senegal, le pays de la teranga… Teranga? Teranga betekent gastvrijheid en dat zijn geen loze woorden. De Senegalezen zijn een vrolijk en gastvrij. Fietsen door Senegal is écht genieten van coleur locale en kinderen die je enthousiast achter je fiets hollen.

Senegal is ook de bakermat van Vélo Afrique. We gaan terug naar 2011 waar we onze eerste officiële Vélo Afrique editie konden organiseren. Zes edities Senegal staan op onze teller waarmee onze deelnemers vier scholen- en opvangcentra hebben gerealiseerd. De finish van onze Senegal edities ligt steevast aan de Lac Rose waar ook de wagens van Paris-Dakar over de eindstreep reden.

In 2023 trekken we terug naar Senegal. Senegal heeft veel te bieden en daarom trekken in 2023 opnieuw naar het land. Het parcours loopt langs de mangroves en langs de kust. In het zand bijten is een spreekwoord dat na een deelname plots heel tastbaar wordt. Fietsen door Senegal met een warm zonnetje op je fietshelm. Zet maar op je bucketlist!

Meer over dit land