Uganda open editie

Open editie voor getrainde fietsers.

Ontdek deze challenge!

21 september – 1 oktober 2023
Entebbe (Lake Victoria) – Paraa (Murchison Falls)

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze editie of twijfel je over een deelname? Onze editie verantwoordelijke beantwoordt graag al jouw vragen.

Schrijf je in!

Percentage volzet:
36%

Uganda open editie

In deze editie trekt Vélo Afrique opnieuw naar Uganda. We bieden de geoefende fietser een fantastisch fietsavontuur langs de Nijl, van Lake Victoria tot aan de Murchison Falls. Onderweg ontmoeten we de wilde dieren en duiken we in de couleur locale.

Programma en parcours

21 september 2023

Brussel - Entebbe - Jinja

Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Entebbe. Met een bustransfer reizen we verder naar Jinja.

22 september 2023

Jinja - Jinja

De start hebben we gelegd aan de monding van de Witte Nijl. Hier zien we de Nijl vertrekken vanuit het Victoria Meer. Ten westen van Jinja rijden we door regenwoud, thee- en suikerrietplantages. Onze middagstop houden we aan de oever van het Victoriameer.

23 september 2023

Jinja - Bukomba​

We steken de Nijl over m.b.v. kleine bootjes. Vervolgens rijden we verder via een combinatie gravel en singletracks die ons begeleiden langsheen de Nijl. We rijden over de nieuwe Isimba dam.

24 september 2023​

Bukomba - Kazwama

De eerste 14km zijn vergelijkbaar met de vorige etappe, vervolgens rijden we 55km via een rode piste naar Lake Kyoga. Aan Lake Kyoga maken we een oversteek van 9km met de lokale ferry. Vanaf de overzijde rijden we nog 16km naar onze kampplaats.

25 september 2023​

Kazwama - Ziwa Rhino Sanctuary

We starten de dag met 14km rode piste tot Nakasongola, waar we gedurende 1km de asfaltweg volgen. Niet vergeten: Links aanhouden! Na de dorpskern vervolgen we onze weg gedurende 50km via een oude verlaten zandweg. Opgelet: Op het einde van deze weg kruisen we een drukke hoofdweg. Dan rijden we 7.5km verder tot de ingang van het Rhino Park. Bij aankomst in groepjes verzamelen voor “Rhino tracking on bike”.

26 september 2023​

Ziwa Rhino Sanctuary - Ibuje

Na 7.5km offroad kruisen we opnieuw dezelfde drukke hoofdbaan als de dag ervoor. We rijden 8km verder via de zandweg tot we in Kibangya de hoofdweg nemen om de Kafu River te overbruggen. Na een stukje asfalt komen we op een piste terecht die ons zal leiden naar Massindi Port. Daar verzamelen we om samen de Nijl over te steken met een ferry. Aan de overzijde van de Nijl rijden we verder via een rode piste naar ons basecamp in Igoti. Hier bezoeken we ook ons nieuw sociaal project.

27 september 2023​

Ibuje - Karuma

Van Itwara rijden we langsheen de Nijl tot Karuma Falls. Na een korte stop t.h.v. de brug over de Nijl, rijden we verder naar de ingang van het park. Verzamelen aan de ingang van Murchison Falls National Park. We rijden in groep door het park naar de lodge.

28 september 2023​

Karuma - Paraa

We rijden heel de dag doorheen Murchison Falls National Park. Hou je ogen open! De groep wordt begeleid door gewapende rangers. Afwijken van het traject is niet toegestaan. In sommige zones is de begroeiing hoog, waardoor het zicht beperkt is en het moeilijk is om wilde dieren te zien aankomen. Altijd rustig blijven en nooit bruuske bewegingen maken naar de dieren.

29 september 2023​

Paraa - Entebbe

Bustransfer naar Entebbe.

30 september 2023​

Entebbe

Rustdag.

1 oktober 2023

Kigali - Brussel

Na een nachtvlucht landen we in Brussel om 6u in de ochtend.

Inschrijven?

Schrijf je in voor een uniek fietsavontuur in Afrika.

Uganda

Uganda of ook wel de parel van Afrika. Na verschillende edities in dit prachtige land kunnen we dit alleen maar beamen. Met Vélo Afrique volgen de witte Nijl vanaf Lake Victoria tot helemaal naar boven tot aan Murchisson Falls. Wat kan je verwachten? Een toegankelijk en vlot berijdbaar parcours met enkele gezellige basecamps met adembenemende zichten op de Nijl.

In Uganda is er altijd wel iets avontuurlijk te beleven: watervallen, neushorens en bavianen, een overzet op z’n Afrikaans, … Onze deelnemers beschrijven onze laatste etappes als onvergetelijk wanneer we hen door een safaripark loodsen tussen de wilde dieren. Fietsen met een kudde olifanten die toekijkt. En zo halen we de finish.

Intussen hebben we twee scholen met een opleidingscentrum in Uganda. Ons parcours loopt steeds voorbij de scholen zodat onze deelnemers kennis kunnen maken met deze projecten.

Meer over dit land