Veelgestelde vragen: Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Aankopen

Algemene aankopen
Lees meer
Algemene aankopen

Items die je nodig hebt voor Vélo Afrique zullen toegelicht worden op de infoavonden. Daar stellen we ook, indien mogelijk, voor om een groepsaankoop te doen zodat we een voordeel hebben op de algemene winkelprijs. Garmintoestellen, binnen- en buitenbanden, fietspompjes, herstelkits, sleutelkit,… elke euro die je hier kan besparen kan je voor jouw reis voorzien!

Bagage

Geschikte bagage
Lees meer
Geschikte bagage

We vragen om een (stevige) sporttas of reistas te gebruiken. Valiezen zijn niet geschikt omwille van het transport. Beperk het gewicht tot maximaal achttien kilo. Denk aan de rug van jezelf en die van de crew! We raden aan om je bagage af te sluiten met een (klein) veiligheidsslotje.

Bagage

Wat zit er in je bagage
Lees meer
Wat zit er in je bagage

Zorg er voor dat je enkel de broodnodige spullen meeneemt. Doorheen de dag draag je je fietsoutfit... Om het je eenvoudig te maken hebben we een filmpje gemaakt van wat je allemaal moet meenemen!

Lees meer

Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Lees meer
Lees meer

Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Lees meer
Lees meer

Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer
Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436