Veelgestelde vragen: Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Communicatie

Communicatie met het thuisfront
Lees meer
Communicatie met het thuisfront

De telefoon- en internetverbinding in Afrika zijn zeer beperkt. Telefoneren is prijzig! Geen erg, we proberen de luxe en comfort achterwege te laten en ons onder te dompelen in de Afrikaanse cultuur. Vanuit de organisatie verzorgen we dagelijks communicatie via onze Facebookpagina in de vorm van een fotoverslag, filmpje of een beknopte tekstupdate.

FOTO en VIDEO

Foto en videomateriaal door Vélo Afrique
Lees meer
Foto en videomateriaal door Vélo Afrique

Een fotograaf en een cameraman maken delen uit van de crew. Elke dag maken zij een foto- en videoverslag waarin elke deelnemer aan bod komt. De fotograaf maakt van elke editie een fotoalbum dat te koop wordt aangeboden. Foto's worden niet digitaal bezorgd aan de deelnemers. Wel blijft er een selectie aan foto's en filmpjes respectievelijk beschikbaar via Flickr en Youtube.

Roadboek

Roadboek
Lees meer
Roadboek

Ruim voor de start van Vélo Afrique stelt Vélo Afrique een roadboek ter beschikking. Dit boek is de leidraad voor een goede voorbereiding op Vélo Afrique. In het roadboek vind je verder een heleboel praktische informatie.

Telefoon

GSM-toestellen voor lokaal gebruik
Lees meer
GSM-toestellen voor lokaal gebruik

s

Lees meer

Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Lees meer
Lees meer

Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Lees meer
Lees meer

Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer
Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436