We organiseren een dertiende special edition Vélo Afrique in Kameroen!

Petpenoun - Douala

We organiseren een dertiende special edition Vélo Afrique in Kameroen!
Bekijk het volledige traject

Bouw van school in Foumbot

Traject Kameroen 2019 NY

Petpenoun - Douala

We organiseren een dertiende special edition Vélo Afrique in Kameroen!

Dag per dag

28 december 2019 Brussel - Petpenoun
DAG 1 | BRUSSEL - PETPENOUN

Brussels Airlines brengt ons vandaag naar Douala. Hou rekening met de drukke ochtendspits: we verzamelen om 8u stipt in Zaventem. Inchecken doen we in groep. We kieken de traditionele groepsfoto en stappen het vliegtuig in. We landen in de late namiddag in Douala.

29 december 2019 Petpenoun - Petpenoun
42km - 576m hoogte
DAG 2 | PETPENOUN - PETPENOUN

We starten vanuit Petpenoun voor een korte etappe. Na het officieel startmoment rijden we door de koffieplantage. Gebruik de eerste kilometers om je fiets af te stellen ! Vervolgens blijven we offroad rijden tot we terug in Petpenoun aan komen. Ideaal om nog even te wennen aan het hoogteverschil en klimaat…

30 december 2019 Petpenoun - Petpenoun
35km - 630m hoogte
DAG 3 | PETPENOUN - PETPENOUN

De tweede etappe is stevig! Op basis van de kilometers valt deze etappe zeer goed mee maar de hoogtemeters zijn niet te onderschatten. We rijden door een aantal hele kleine dorpjes en moeten zeker aandacht hebben voor de couleur local! Ieder rijdt op zijn eigen tempo de soms steile klimmetjes op en hopelijk hebben we de eerste etappe goed verteerd. De conditie zal alleen maar beter worden vanaf nu…

31 december 2019 Petpenoun - Petpenoun
50km - 778m hoogte
DAG 4 | PETPENOUN - PETPENOUN

Veel klimwerk de eerste kilometers, we rijden langs de krater en klimmen ook te voet tot helemaal bovenaan. Na een korte rustpauze rijden we tot in het centrum van Foumbot. We hergroeperen en gaan in groep tot aan de school rijden. Na het bezoek nog een pittig stukje tot aan Petpenoun. Vlug douchen en ons klaarmaken om oudejaar te vieren!

1 januari 2020 Petpenoun
DAG 5 | PETPENOUN

HAPPY NEW YEAR! De eerste rustdag op een mooie locatie met ontspanningsmogelijkheden: MTB-rit rond het meer, zwemmen, kajakken... Maar ook kans om uit te slapen en wat uitgebreider te onbijten. Vooral belangrijk om voldoende te rusten vandaag. Onderschat het belang van deze rustdag niet! Kans om kledij te wassen, je reistas te herorganiseren en je fiets opnieuw af te stellen.

2 januari 2020 Petpenoun - Bangante
79km - 1650m hoogte
DAG 6 | PETPENOUN - BANGANTE

De vierde etappe gaat in één rechte lijn naar Bangangte. Voor zij die nog willen kan de trapsnelheid wat naar omhoog, maar vergis je niet, het venijn zit in de staart met een pittig klimmetje. Beloning met een prachtig uitzicht op de vallei. Enkele kilometers verderop ligt onze slaapplaats.

3 januari 2020 Bangante - Bafang
60km - 1483m hoogte
DAG 7 | BANGANTE - BAFANG

Bangangte verlaten wordt meteen stevig klimmen! Het parcours loopt langs opvallende architectuur en potsierlijke villa's. Een rit boordevol contrasten. Geniet van de afdaling op asfalt van Bana naar Bafang. In Bafang eten we traditioneel een sateetje aan het rondpunt. We zetten onze weg verder naar het hotel. Opgelet voor het drukke verkeer in Bafang!

4 januari 2019 Bafang - Douala
79km - 1277m hoogte
DAG 8 | BAFANG - DOUALA

Dit keer starten we met een afdaling van twee kilometer, gevolgd door een single track in dalende lijn om u tegen te zeggen: dichtbegroeid en technisch uitdagend. We fietsen afwisselend over asfalt en offroad naar de prachtige watervallen van Ekom, één van de hoogtepunten! Fietsen op de vrachtwagen en per bustransfer naar Douala.

5 januari 2019 Douala
DAG 9 | DOUALA

Vandaag maken we de fietsen klaar voor transport. Een vrije dag om uit te puffen of om een facultatieve uitstap te maken. In de namiddag worden alle paspoorten en bagage verzameld die we inchecken op de luchthaven. 's Avonds eten we allemaal samen in een restaurantje uit de buurt. Nadien rijden we met busjes naar de luchthaven. We gaan naar huis...

6 januari 2020 Douala - Brussel
DAG 10 | DOUALA - BRUSSEL

Na de nachtvlucht met Brussels Airlines landen we in de vroege ochtend in Brussel. Geef je familie, vrienden, kinderen en partner een dikke knuffel! De fietsen worden per vrachtwagen naar het Vélo Afrique magazijn gebracht. De fietsen neemt iedereen mee naar huis en dan moeten we helaas afscheid nemen van elkaar…

Overzicht

Bestemming: 
Kameroen
Aantal dagen: 
10
Route: 
Petpenoun - Douala
Afstand: 
345
Verblijf: 
3/5
Temperatuur: 
25°C - 30°C
Klimaat: 
Zonnig, vochtig
Technische vaardigheid: 
4/5
Inspanning: 
4/5

Zelf deelnemen

Hoe kan ik zelf deelnemen aan vélo afrique?
  1. Registreer je op onze wachtlijst
  2. We contacteren jou wanneer er een nieuwe editie gelanceerd wordt
  3. Schrijf je vervolgens (snel) in zolang er plaatsen beschikbaar zijn
  4. Betaal je voorschot
Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Deze deelnemers gaan de challenge aan!

Leden van de crew

Alle veelgestelde vragen over deelnemen aan Vélo Afrique

Lees meer

Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Lees meer
Lees meer

Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Lees meer
Lees meer

Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Lees meer
Lees meer

Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer

Team Edition

Vélo Afrique voor (privé)groepen

Wil je graag gaan fietsen met je fietsclub of een sportieve teambuilding organiseren in het buitenland? In de Vélo Afrique Team Edition trek jij met zo'n 20 tot 25 vrienden, familie of collega's naar Kameroen. De ingrediënten sport, cultuur en natuur zijn uiteraard aanwezig! Natuurlijk vloeit er een mooie bijdrage naar de (school)projecten van Vélo Afrique.

Lokale support voor vluchten, overnachtingen, logistiek en bevoorradingen is inbegrepen. Meer weten? Stuur een mailtje naar info [at] veloafrique.com (subject: Aanvraag%20interesse%20Team%20Edition)

 

 

 

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436