Deze editie is een privé organisatie. Inschrijven is niet mogelijk.

480km Dschang - Douala

Een 10 daags MTB-avontuur met 7 fietsetappes en 2 rustdagen. We fietsen 480km en overbruggen 7749 hoogtemeters. 95% van de route fietsen we offroad.
Bekijk het volledige traject

Ondersteunen van schoolproject in Foumbot

Traject Kameroen 2022

Dschang - Douala

We organiseren een privé editie Vélo Afrique in Kameroen voor een groep vrienden. Comfort en luxe zetten ze aan de kant. Ze fietsen door thee- en bananenplantages, gaan stevig klimmen en dalen doorheen dichtbegroeide singletracks. Natuurlijk wordt er een bezoek gebracht aan de kids in onze school in Foumbot.

Dag per dag

1 december 2022 Brussel - Petpenoun
DAG 1 | BRUSSEL - PETPENOUN

Brussels Airlines brengt ons vandaag naar Douala. Hou rekening met de drukke ochtendspits: we verzamelen om 8u stipt in Zaventem. Inchecken doen we in groep. We kieken de traditionele groepsfoto en stappen het vliegtuig in. We landen in de late namiddag in Douala.

2 december 2022 Dschang - Mbouda
47km - 1160m hoogte
DAG 2 | DSCHANG - MBOUDA

We starten gezamenlijk vanuit de universiteitsstad Dschang voor een korte etappe. Na het officieel startmoment rijden we even over asfalt. Gebruik de eerste kilometers om je fiets af te stellen! We fietsen vervolgens offroad tot aan het hotel in Mbouda. Een mooie kennismakingsetappe om te wennen aan hoogte en klimaat doorheen bos- en theeplantages...

3 december 2022 Mbouda - Ndop
61km - 1079m hoogte
DAG 3 | MBOUDA - NDOP

Ook de tweede etappe wordt ingeleid door een vertrekceremonie! We rijden in peloton naar de "Place de l'Indépendance". Na het officiële gedeelte fietst iedereen verder op eigen tempo. Opletten voor een rotsachtige technische zone bij het opdraaien van de single track: spaar je fietsmateriaal! Na 61 kilometer komen we toe in het hotel in Ndop.

4 december 2022 Ndop - Bangourain
62km - 709m hoogte
DAG 4 | NDOP - BANGOURAIN

We fietsen de eerste 20 kilometer door rijstvelden om vervolgens de single track op te draaien. Opgelet, de jeeps kunnen hier niet volgen! We rijden de vallei in tussen bergen en langs waterstromen. Een pittige afdaling kruidt de rit. Het is raadzaam om af te stappen en de afdaling van 800m te voet verder te zetten. We stoppen even in een lokale bar.

5 december 2022 Bangourain - Petpenoun
92km - 955m hoogte
DAG 5 | BANGOURAIN - PETPENOUN

Veel klimwerk de eerste 20 kilometer! We hergroeperen en rijden samen in peloton naar de school in Foumbot voor een uitgebreide ceremonie met de schoolkinderen en een bezoek aan het schoolgebouw. Na alle hartelijkheid en festiviteiten fietsen we opnieuw in groep naar onze slaapplaats in Petpenoun. De eerste vier etappes zitten er op!

6 december 2022 Petpenoun
DAG 6 | PETPENOUN

De eerste rustdag op een mooie locatie met ontspanningsmogelijkheden: MTB-rit rond het meer, zwemmen, kajakken... Maar ook kans om uit te slapen en wat uitgebreider te onbijten. Vooral belangrijk om voldoende te rusten vandaag. Onderschat het belang van deze rustdag niet! Kans om kledij te wassen, je reistas te herorganiseren en je fiets opnieuw af te stellen.

7 december 2022 Petpenoun - Bangangte
74km - 1172m hoogte
DAG 7 | PETPENOUN - BANGANGTE

De vijfde etappe gaat in één rechte lijn naar Bangangte. Voor zij die nog willen kan de trapsnelheid wat naar omhoog, maar vergis je niet, het venijn zit in de staart met een pittig klimmetje. Beloning met een prachtig uitzicht op de vallei. Bij aankomst in Bangangte is een kleurrijke en feestelijke ceremonie voorzien! Enkele kilometers verderop ligt onze slaapplaats.

8 december 2022 Bangangte - Bafang
65km - 1333m hoogte
DAG 8 | BANGANGTE - BAFANG

Bangangte verlaten wordt meteen stevig klimmen! Het parcours loopt langs opvallende architectuur en potsierlijke villa's. Een rit boordevol contrasten. Geniet van de afdaling op asfalt van Bana naar Bafang. In Bafang eten we traditioneel een sateetje aan het rondpunt. We zetten onze weg verder naar het hotel. Opgelet voor het drukke verkeer in Bafang!

9 december 2022 Bafang - Douala
79km - 1341m hoogte
DAG 9 | BAFANG - DOUALA

Dit keer starten we met een afdaling van twee kilometer, gevolgd door een single track in dalende lijn om u tegen te zeggen: dichtbegroeid en technisch uitdagend. We fietsen afwisselend over asfalt en offroad naar de prachtige watervallen van Ekom, één van de hoogtepunten! Fietsen op de vrachtwagen en per bustransfer naar Douala.

10 december 2022 Douala
DAG 10 | DOUALA

Vandaag maken we de fietsen klaar voor transport. Een vrije dag om uit te puffen of om een facultatieve uitstap te maken. In de namiddag worden alle paspoorten en bagage verzameld die we inchecken op de luchthaven. 's Avonds eten we allemaal samen in een restaurantje uit de buurt. Nadien rijden we met busjes naar de luchthaven. We gaan naar huis...

11 december 2022 Douala - Brussel
DAG 11 | DOUALA - BRUSSEL

Na de nachtvlucht met Brussels Airlines landen we in de vroege ochtend in Brussel. Geef je familie, vrienden, kinderen en partner een dikke knuffel! De fietsen worden per vrachtwagen naar het Vélo Afrique magazijn gebracht. En dan moeten we helaas van elkaar afscheid nemen. Bedankt iedereen!

Overzicht

Bestemming: 
Kameroen
Aantal dagen: 
10
Route: 
Dschang - Douala
Verblijf: 
3/5
Temperatuur: 
25°C - 30°C
Klimaat: 
Zonnig, vochtig
Technische vaardigheid: 
4/5
Inspanning: 
4/5

Zelf deelnemen

Hoe kan ik zelf deelnemen aan vélo afrique?
  1. Registreer je op onze wachtlijst
  2. We contacteren jou wanneer er een nieuwe editie gelanceerd wordt
  3. Schrijf je vervolgens (snel) in zolang er plaatsen beschikbaar zijn
  4. Betaal je voorschot
Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Deze deelnemers gaan de challenge aan!

Alle veelgestelde vragen over deelnemen aan Vélo Afrique

Lees meer

Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Lees meer
Lees meer

Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Lees meer
Lees meer

Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Lees meer
Lees meer

Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer

Team Edition

Vélo Afrique voor (privé)groepen

Wil je graag gaan fietsen met je fietsclub of een sportieve teambuilding organiseren in het buitenland? In de Vélo Afrique Team Edition trek jij met zo'n 20 tot 25 vrienden, familie of collega's naar Kameroen. De ingrediënten sport, cultuur en natuur zijn uiteraard aanwezig! Natuurlijk vloeit er een mooie bijdrage naar de (school)projecten van Vélo Afrique.

Lokale support voor vluchten, overnachtingen, logistiek en bevoorradingen is inbegrepen. Meer weten? Stuur een mailtje naar info [at] veloafrique.com (subject: Aanvraag%20interesse%20Team%20Edition)

 

 

 

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436