Volzet... Moet je deze editie overslaan? Registreer je vrijblijvend op deze lijst, dan contacteren we jou wanneer er een nieuwe editie gelanceerd wordt...

Lake Victoria - Murchison Falls

We geven het startschot in Entebbe en volgen de Nijl van Lake Victoria tot aan de Murchison Falls. Onderweg ontmoeten we wilde dieren! Met een transfer keren we terug naar Entebbe.
Bekijk het volledige traject

Ondersteunen school in Ibuje

Traject Uganda 2022

Entebbe (Lake Victoria) - Paraa (Murchison Falls)

In de vijftiende editie trekt Vélo Afrique opnieuw naar Uganda. We bieden de geoefende fietser een fantastisch fietsavontuur langs de Nijl, van Lake Victoria tot aan de Murchison Falls. Onderweg ontmoeten we de wilde dieren en duiken we in de couleur locale.

Dag per dag

10 november 2022 Brussel - Entebbe
DAG 1 | BRUSSEL - ENTEBBE

Parcoursdetails volgen later...

11 november 2022 Jinja - Jinja
65km - 1081m hoogte
DAG 2 | JINJA - JINJA

De start hebben we gelegd aan de monding van de Witte Nijl. Hier zien we de Nijl vertrekken vanuit het Victoria Meer. Ten westen van Jinja rijden we door regenwoud, thee- en suikerrietplantages. Onze middagstop houden we aan de oever van het Victoriameer.

12 november 2022 Jinja - Bukomba
76km - 700m hoogte
DAG 3 | JINJA - BUKOMBA

We steken de Nijl over m.b.v. kleine bootjes. Vervolgens rijden we verder via een combinatie gravel en singletracks die ons begeleiden langsheen de Nijl. We rijden over de nieuwe Isimba dam.

13 november 2022 Bukomba - Kazwama
96km - 636m hoogte
DAG 4 | BUKOMBA - KAZWAMA

De eerste 14km zijn vergelijkbaar met de vorige etappe, vervolgens rijden we 55km via een rode piste naar Lake Kyoga. Aan Lake Kyoga maken we een oversteek van 9km met de lokale ferry. Vanaf de overzijde rijden we nog 16km naar onze kampplaats.

14 november 2022 Kazwama - Ziwa Rhino Sanctuary
80km - 559m hoogte
DAG 5 | KAZWAMA - ZIWA RHINO SANCTUARY

We starten de dag met 14km rode piste tot Nakasongola, waar we gedurende 1km de asfaltweg volgen. Niet vergeten: Links aanhouden! Na de dorpskern vervolgen we onze weg gedurende 50km via een oude verlaten zandweg. Opgelet: Op het einde van deze weg kruisen we een drukke hoofdweg. Dan rijden we 7.5km verder tot de ingang van het Rhino Park. Bij aankomst in groepjes verzamelen voor “Rhino tracking on bike”.

15 november 2022 Ziwa Rhino Sanctuary - Ibuje
77km - 416m hoogte
DAG 6 | ZIWA RHINO SANCTUARY - IBUJE

Na 7.5km offroad kruisen we opnieuw dezelfde drukke hoofdbaan als de dag ervoor. We rijden 8km verder via de zandweg tot we in Kibangya de hoofdweg nemen om de Kafu River te overbruggen. Na een stukje asfalt komen we op een piste terecht die ons zal leiden naar Massindi Port. Daar verzamelen we om samen de Nijl over te steken met een ferry. Aan de overzijde van de Nijl rijden we verder via een rode piste naar ons basecamp in Igoti. Hier bezoeken we ook ons nieuw sociaal Project.

16 november 2022 Ibuje - Karuma
106km - 611m hoogte
DAG 7 | IBUJE - KARUMA

Van Itwara rijden we langsheen de Nijl tot Karuma Falls. Na een korte stop t.h.v. de brug over de Nijl, rijden we verder naar de ingang van het park. Verzamelen aan de ingang van Murchison Falls National Park. We rijden in groep door het park naar de lodge.

17 november 2022 Karuma - Paraa
95km - 714m hoogte
DAG 8 | KARUMA - PARAA

We rijden heel de dag doorheen Murchison Falls National Park. Hou je ogen open! De groep wordt begeleid door gewapende rangers. Afwijken van het traject is niet toegestaan. In sommige zones is de begroeiing hoog, waardoor het zicht beperkt is en het moeilijk is om wilde dieren te zien aankomen. Altijd rustig blijven en nooit bruuske bewegingen maken naar de dieren.

18 november 2022 Paraa - Entebbe
DAG 9 | PARAA - ENTEBBE

Parcoursdetails volgen later...

19 november 2022 Entebbe - Entebbe
DAG 10 | ENTEBBE - ENTEBBE

Parcoursdetails volgen later...

20 november 2022 Entebbe - Brussel
DAG 11 | ENTEBBE - BRUSSEL

Parcoursdetails volgen later...

Overzicht

Bestemming: 
Uganda
Aantal dagen: 
11
Route: 
Entebbe (Lake Victoria) - Paraa (Murchison Falls)
Afstand: 
682
Verblijf: 
4/5
Temperatuur: 
30°C - 35°C
Klimaat: 
Zonnig met kans op regen
Technische vaardigheid: 
3/5
Inspanning: 
3/5

Zelf deelnemen

Hoe kan ik zelf deelnemen aan vélo afrique?
  1. Registreer je op onze wachtlijst
  2. We contacteren jou wanneer er een nieuwe editie gelanceerd wordt
  3. Schrijf je vervolgens (snel) in zolang er plaatsen beschikbaar zijn
  4. Betaal je voorschot
Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Deze deelnemers gaan de challenge aan!

Leden van de crew

Alle veelgestelde vragen over deelnemen aan Vélo Afrique

Lees meer

Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Lees meer
Lees meer

Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Lees meer
Lees meer

Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer

Team Edition

Vélo Afrique voor (privé)groepen

Wil je graag gaan fietsen met je fietsclub of een sportieve teambuilding organiseren in het buitenland? In de Vélo Afrique Team Edition trek jij met zo'n 20 tot 25 vrienden, familie of collega's naar Kameroen. De ingrediënten sport, cultuur en natuur zijn uiteraard aanwezig! Natuurlijk vloeit er een mooie bijdrage naar de (school)projecten van Vélo Afrique.

Lokale support voor vluchten, overnachtingen, logistiek en bevoorradingen is inbegrepen. Meer weten? Stuur een mailtje naar info [at] veloafrique.com (subject: Aanvraag%20interesse%20Team%20Edition)

 

 

 

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436