Veelgestelde vragen: Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Aankopen

Algemene aankopen
Lees meer
Algemene aankopen

Items die je nodig hebt voor Vélo Afrique zullen toegelicht worden op de infoavonden. Daar stellen we ook, indien mogelijk, voor om een groepsaankoop te doen zodat we een voordeel hebben op de algemene winkelprijs. Garmintoestellen, binnen- en buitenbanden, fietspompjes, herstelkits, sleutelkit,… elke euro die je hier kan besparen kan je voor jouw reis voorzien!

Bagage

Geschikte bagage
Lees meer
Geschikte bagage

We vragen om een (stevige) sporttas of reistas te gebruiken. Valiezen zijn niet geschikt omwille van het transport. Beperk het gewicht tot maximaal achttien kilo. Denk aan de rug van jezelf en die van de crew! We raden aan om je bagage af te sluiten met een (klein) veiligheidsslotje.

Bagage

Wat zit er in je bagage
Lees meer
Wat zit er in je bagage

Zorg er voor dat je enkel de broodnodige spullen meeneemt. Doorheen de dag draag je je fietsoutfit... Om het je eenvoudig te maken hebben we een filmpje gemaakt van wat je allemaal moet meenemen!

Fiets

Hoe stop ik mijn fiets veilig in een fietsdoos
Lees meer
Hoe stop ik met fiets veilig in een fietsdoos

Een weekje voor afreizen organiseren we een moment om de fietsen in te pakken in de fietsdozen en klaar te maken voor transport. De fietsdozen stellen we gratis ter beschikking.

Om zeker te zijn dat jouw fiets netjes en veilig in de fietsdoos past, hebben we dit filmpje gemaakt. Zo ken jij de kneepjes van het vak en kan je goed voorbereid je fiets in de fietsdoos stoppen.

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436