Veelgestelde vragen: Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

fiets

Onderhoud van je fiets ter plaatse
Lees meer
Onderhoud van je fiets ter plaatse

Een fietsdokter fietst mee en kan (dringende) basisherstellingen meteen uitvoeren. We verwachten van elke deelnemer te voorzien in basismateriaal: minimaal vier reservebanden en plakgerei. Dagelijks kan je bij de fietsdokter in het basiskamp terecht voor een smeerbeurt.

Wanneer je fiets "onherstelbaar" blijkt hebben we reservefietsen ter beschikking. Meer details vind je in het roadbook. Afspraken rond wisselstukken worden gemaakt tijdens de infosessies.

fiets

Binnen- en buitenbanden
Lees meer
Binnen- en buitenbanden

Als binnenband raden wij "Joe's no Flat" aan. Dit is een kant-en-klare binnenband met een "melkproduct" binnenin dat lekken dicht. Tubeless kan ook maar hou er dan rekening mee dat jouw banden afgelaten moeten worden voor transport, er geen compresseur beschikbaar is en dat CO² patronen niet toegelaten zijn op het vliegtuig.

Als buitenband raden wij de" X-King 2.2 Protection" of "Race King 2.2" van Continental aan. Een gelijkaardige band van een ander merk is ook goed.

fiets

Kan ik deelnemen met een elektrische fiets
Lees meer
Kan ik deelnemen met een elektrische fiets

Neen, dat is (nog) niet mogelijk omwille van logistiek. Het gewicht én de batterij van een elektrische fiets bemoeilijken het vliegtransport. Ter plaatse zal de capaciteit van de batterij in warme omstandigheden ontoereikend zijn. Daarbovenop kunnen we ook niet garanderen dat batterijen dagelijks opgeladen kunnen worden.

Niettegenstaande volgen we de evolutie van de elektrische (mountainbike)fietsen op om dit eventueel toch mogelijk te maken.

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436