Veelgestelde vragen: Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Slapen

Logementen en slaappplaasten
Lees meer
Logementen en slaappplaasten

De logementen zijn steeds een mix van tentenkampen, herbergen, hotels tot zelfs resorts. Op elke locatie voorzien we sanitair zodat we ons kunnen wassen. Tevens is er op elke locatie elektriciteit om je GPS op te laden.

Veiligheid

Diefstal en veiligheid
Lees meer
Diefstal en veiligheid

Basisregel is dat je geen waardevolle items meeneemt. Juwelen, geld of dure telefoons laat je beter thuis. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw materiaal en fiets.

We raden iedereen aan om jouw reiszak steeds met slotje toe te maken en je fiets op slot te hangen. Vanuit Velo Afrique kunnen we ons hiervoor niet verzekeren.

Veiligheid

Is het land veilig
Lees meer
Is het land veilig

Als organisatie hebben we een goed contact met onze lokale afgevaardigden en het Ministerie van Toerisme. In België volgen we het advies van Buitenslandse Zaken en de gezondheidsaanbevelingen van het Tropisch instituut.

Wij willen zelf uiteraard geen risico’s nemen als organisatie. Indien zou blijken dat de politieke en of medische situatie van de bestemming niet stabiel of te gevaarlijk is, zullen we jullie hierover informeren en een bekijken wat de mogelijke alternatieven zijn.

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436