Vélo Afrique

Een onvergetelijk avontuur

Het doel van Vélo Afrique

Fietsen voor beter onderwijs in Afrika

Vélo Afrique bezorgt deelnemers een onvergetelijk avontuur en zorgt met de verzamelde fondsen voor beter onderwijs in Afrika met als doel beter onderwijs voor de kids! Een meerdaagse avontuurlijke MTB-rit met veel emotie, bloed, zweet en tranen maar vooral een ervaring om nooit te vergeten.

Een onderdompeling in de Afrikaanse cultuur waarbij ieder op eigen tempo, maar mét de nodige teamspirit, geniet van etappes door woestijn, savanne en authentieke dorpen. Deze ingrediënten maken van Vélo Afrique een prachtige belevenis om nooit meer te vergeten.

Doelstelling 1

Een sportief avontuur

Via Vélo Afrique willen we enthousiaste MTB'ers op een unieke manier laten kennismaken met de prachtige Afrikaanse cultuur. De fiets is hét transportmiddel bij uitstek om te kunnen genieten van de natuur en de 'couleur locale' te kunnen opsnuiven. Het mag daarbij best wel avontuurlijk voor ons peloton vandaar dat de MTB etappes toch enige conditie en technische rijvaardigheden vergen.

Maar meer nog dan de prestaties van de deelnemers is teamspirit en een open geest van het grootste belang. Samen willen we de eindstreep halen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze medefietsers en vooral voor het goede doel ...

Doelstelling 2

Beter onderwijs in Afrika

De fondsen die iedere deelnemer verzamelt, stelt ons in staat te investeren in beter onderwijs in Afrika! Wij bouwden samen met de lokale bevolking reeds vijf scholen en opleidingscentra in één van de armste wijken van Dakar, Medina Gounass, Jaxaay en Pout. Deze scholen zijn ondertussen een educatief en sociaal centrum geworden binnen de wijk en voor velen een lichtbaken voor een betere toekomst. In Kameroen bouwen we aan een school in Foumbot.

We staan in voor de verderzetting van onze huidige projecten en kijken uit naar investeringen in nieuwe projecten. We hopen deze doelstellingen samen met jullie én jullie sponsors te kunnen verwezenlijken.

Bonjour Afrique

 

Vélo Afrique is een fondsenwervingsproject voor de vzw Bonjour Afrique die zorgt voor de coördinatie en de opvolging van de sociale projecten in Afrika. Bonjour Afrique onderhoudt de contacten met de lokale NGO's.

Wij halen onze voldoening uit het feit dat wij mensen bij elkaar brengen, die (via een sportieve inspanning) bijdragen aan beter onderwijs. Wij gaan voor kwalitatief onderwijs om kinderen in Afrika betere toekomstperspectieven te bezorgen. Een kind dat onderwijs heeft genoten, is een stuk weerbaarder en staat sterker in het leven.

Bonjour Afrique is een onafhankelijke vzw opgericht vanuit de idee dat wij het verschil kunnen maken. We geloven niet dat we de werld kunnen veranderen, maar voor een aantal mensen kunnen we wel een wereld van verschil maken. Dag in dag uit gebruiken we onze energie, kennis, talenten en vaardigheden om ons bedrijf waarvoor we werken vooruit te helpen. Hetzelfde willen we doen voor Vélo Afrique!

Om onze missie te financieren verwerven we fondsen voornamelijk dankzij Velo Afrique en via occasionele donaties en subsidies. Bonjour Afrique zorgt voor de coördinatie en opvolging van de sociale projecten in Afrika. We werken met lokale ngo’s en bevolking samen. We streven duurzaamheid van onze projecten na.

Vélo Afrique (financieel) steunen kan op verschillende manieren


Storten op de algemeen Bonjour Afrique BE46 7380 3094 4436

Storten van een gift op Koning Boudewijn Stichting rekening BE10 0000 0000 0404 met vermelding "L50018 VA". U ontvangt een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro.

Aankopen via Trooper

 

Contacteer ons

Team Edition

Vélo Afrique voor (privé)groepen

Wil je graag gaan fietsen met je fietsclub of een sportieve teambuilding organiseren in het buitenland? In de Vélo Afrique Team Edition trek jij met zo'n 20 tot 25 vrienden, familie of collega's naar Kameroen. De ingrediënten sport, cultuur en natuur zijn uiteraard aanwezig! Natuurlijk vloeit er een mooie bijdrage naar de (school)projecten van Vélo Afrique.

Lokale support voor vluchten, overnachtingen, logistiek en bevoorradingen is inbegrepen. Meer weten? Stuur een mailtje naar info [at] veloafrique.com (subject: Aanvraag%20interesse%20Team%20Edition)

 

 

 

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436