Foodstep

uganda | 2019

Foodstep werd opgericht door Nathalie en Werner Steurbaut in 2006 om kinderen uit de kindergevangenis Kampiringisa (Kampala) opnieuw een toekomst te geven. Het opvangcentrum biedt plaats voor 120 kinderen. De kinderen krijgen tijdens hun verblijf kledij, eten, onderdak en opleiding. Een opgevangen kind zal Foodstep pas verlaten als die zelfstandig kan functioneren in de maatschappij.

Vanuit die filosofie wilden Nathalie en Werner graag een horecaschool opstarten. Zo kunnen “hun kinderen” na de middelbare school ook een heel praktische hogere opleiding genieten, waarmee ze op volwassen leeftijd een grote kans op werk hebben.

Dankzij de ingezamelde fondsen van onze Vélo Afrique editie 2018 konden we de werken opstarten voor deze horecaschool in Entebe. De ruwbouw is klaar, het dak ligt erop en de bepleistering is zo goed als afgewerkt. Met het geld dat de deelnemers van onze editie 2019 hebben verzameld, kan nu fase 2 van start gaan: we installeren ramen, deuren en een industriële keuken. Het restaurant kan dan over enkele maanden zijn deuren openen. Zo kunnen de jongeren die les volgen in deze horecaschool een opleiding volgen én een heus restaurant runnen in één keer. Learning while doing!

In de toekomst wil Foodstep het restaurant verder uitbreiden met slaapgelegenheden, zodat – hopelijk in 2021 – Foodstep over een volledig uitgebouwde lodge zal beschikken. Een plek waar dan niet alleen de jongeren uit het opvangtehuis de stiel kunnen leren, maar ook de opbrengsten van het hotel en restaurant opnieuw geïnvesteerd kunnen worden in het opvangtehuis.

Een reportage over Foodstep:

Realisaties

Vélo Afrique bouwt met de verzamelde fondsen scholen en opleidingscentra. We gaan voor beter onderwijs in Afrika! Verder ondersteunen we lokale en sociale initiatieven.

uganda | 2018

Foodstep

Lees meer
Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436