Veelgestelde vragen: Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Bedrag

Wat is inbegrepen in de kostprijs
Lees meer
Wat is inbegrepen in de kostprijs

In de bijdrage is inbegrepen: vlucht heen en terug, basis reisverzekering, twee Bioracer outfits, alle overnachtingen, maaltijden ter plaatse met drank (vijf frisdranken of lokale bieren, geen wijn, noch sterke drank), bevoorradingen tijdens de fietsetappes, organisatie van de fietstochten en de minimum bijdrage aan de goede doelen van Bonjour Afrique vzw.

Bedrag

Wat is niet inbegrepen in de kostprijs
Lees meer
Wat is niet inbegrepen in de kostprijs

In de bijdrage is niet inbegrepen: facultatieve toeristische uitstappen, dranken buiten de maaltijden, eigen uitgaven (geschenken, massages, kledij etc.), fiets, GPS, fietstransport, reispaspoort, visum, inentingen en verzekering (via organisatie).

Deelnemen

Bestaat er een minimumleeftijd om deel te nemen
Lees meer
Bestaat er een minimumleeftijd om deel te nemen

Om deel te nemen moet je minimaal 18 jaar zijn op moment van afreizen.

Deelnemen

Worden er infossessies en deelnemersvergaderingen georganiseerd
Lees meer
Worden er infossessies en deelnemersvergaderingen georganiseerd

Wij organiseren verschillende infosessies om in te schrijven voor Vélo Afrique Kameroen.

Wanneer alle deelnemers gekend zijn worden er deelnemersvergaderingen georganiseerd. Tijdens deze vergaderingen wordt het hele avontuur in detail uitgelegd. Zo kan iedereen goed voorbereid toeleven naar de fietsuitdaging. Tijdens deze deelnemersvergaderingen gaan we in detail door het roadboek en staan we stil bij de verschillende onderdelen van dit avontuur.

Deelnemen

Hoe kan ik me inschrijven
Lees meer
Hoe kan ik me inschrijven

Inschrijven voor Vélo Afrique kan voortaan helemaal online.

 1. Schrijf je als kandidaat via deze website door je coördinaten en geboortedatum in te vullen.
 2. Stort het voorschot van €500 op rekeningnummer BE46 7380 3094 4436 (non refundable).
 3. Van zodra we je voorschot ontvangen hebben ben je definitief ingeschreven: je staat nu vermeld op onze website en je hebt toegang tot het beheergedeelte. Hier kan je je administratie geleidelijk aan verder aanvullen.

Fondsen

Fondsen werven
Lees meer
Fondsen werven

Van de traditionele wafelenbak, spaghettifestijn, barbecue, wijnverkoop, carwash of rommelmarkt tot een sponsoring van jouw werkgever. Dankzij jouw creatieve sponsorwerving heb je in een mum van tijd het bedrag ingezameld. Tip: plan je fondsenwerving tijdig!

Fondsen

Kan ik een fiscaal attest of factuur bekomen
Lees meer
Kan ik een fiscaal attest of factuur bekomen

Op vraag worden Vanuit Bonjour Afrique facturen opgemaakt voor schenkingen en stortingen vanaf €100. De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan de projecten van Vélo Afrique.

De giften aan de Stichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40 (art. 145/33 WIB). Met uitsluiting van elke andere formule. Opmerking: reiskosten komen hier niet voor in aanmerking.

Fondsen

Wanneer moeten de fondsen volstort zijn?
Lees meer
Wanneer moeten de fondsen volstort zijn?

Om er voor te zorgen dat alle betalingen tijdig verwerkt kunnen worden vragen we rekening te houden met volgende betaalmomenten:

 • 1. Eerste schijf: bij inschrijving: onmiddellijk €500
 • 2. Tweede schijf: 31 januari 2017: €1000
 • 3. Derde schijf: 31 maart 2017: €1000
 • 4. Vierde schijf: saldo: 30 juni 2017: €1500

Opmerking: er mag meer dan 1500 euro aan fondsen opgehaald worden! Algemene opmerking: indien de uiterste betalingsdatum niet wordt gerespecteerd heeft de organisatie het recht dit als een annulering aanschouwen.

Reisdocumenten

Heb ik een reispas of visum nodig
Lees meer
Heb ik een reispas of visum nodig

Je hebt een geldige internationale reispas nodig en een visum. De reispas dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkeer in België. Hoe je het visum aanvraagt leggen we je graag uit op onze deelnemersvergadering.

Verzekering

Tegen wat ben ik verzekerd
Lees meer
Tegen wat ben ik verzekerd

Vanuit de organisatie zullen we een verplichte verzekering aanbieden aan de deelnemers. Dit doen we in groepsaankoop waardoor dit interessanter is én dat wij als organisatie zeker zijn dat de risico's gedekt zijn. Op de infoavond kom je hierover alles te weten.

Verzekering

Ik wil (noodgedwongen) annuleren
Lees meer
Ik wil (noodgedwongen) annuleren

Natuurlijk hopen we dat je zelf meekan maar indien je door omstandigheden moet afzeggen dan gelden volgende annulatievoorwaarden:

 • a. tot 70 dagen voor vertrek: 70% terugvorderbaar van de reissom verminderd met het inschrijvingsgeld
 • b. tussen 70 en 55 dagen voor vertrek: 50% terugvorderbaar van de reissom verminderd met het inschrijvingsgeld
 • c. tussen 55 en 30 dagen voor vertrek: 25% terugvorderbaar van de reissom verminderd met het inschrijvingsgeld
 • d. minder dan 21 dagen voor vertrek: 0% van de reissom verminderd met het inschrijvingsgeld

Bij een annulatie van een deelnemer kan de deelnemer dit overdragen aan een derde. De mogelijke kosten die hiermee gepaard gaan zullen door de deelnemer gedragen worden.

Lees meer

Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Lees meer
Lees meer

Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Lees meer
Lees meer

Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer
Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436