Veelgestelde vragen: Ter plaatse

Tijdens het fietsen worden er voldoende bevoorrading georganiseerd om energie te tanken. We bekommeren ons over je veiligheid en kiezen leuke slaapplaatsen. We gaan voor een verblijf in Kameroen met de nodige couleur locale!

Bevoorrading

Bevoorrading tijdens het fietsen
Lees meer
Bevoorrading tijdens het fietsen

We werken met vaste bevoorradingspunten langs het parcours. De volgwagens volgen het parcours en voorzien jullie van de nodige energie. We gebruiken zoveel mogelijk lokale verse producten. Niets zo lekker als een broodje met tomaat en avocado met een beetje zout! Indien de wegen er te slecht aan toe zijn is het mogelijk dat de volgwagens niet op het parcours geraken. We sturen ter plaatse bij. Een camelbag kan soelaas brengen. We moedigen aan om onderweg zelf bevoorrading te kopen met je zakgeld. Je kan ook een drankje bestellen in een bar.

Kleding

Worden de wieleroutfits gewassen
Lees meer
Worden de wieleroutfits gewassen

We kunnen het niet altijd garanderen, maar nadat je binnenkomt van de fietstocht kan je jouw outfit afgeven om te wassen. Alle outfits worden zo snel als mogelijk terug bezorgd. Door het vochtige klimaat in Kameroen drogen outfits niet heel snel. Het kan dus zijn dat de outfits nog wat nat zijn...

Je hebt vier outfits nodig in totaal. Vanuit Velo Afrique krijg je binnen jouw deelnamebedrag twee outfits (twee broeken en twee wielertruien) en kan je aan voordeeltarief nog twee extra outfits exrta aanschaffen. Meer details hierover zullen op de infoavond worden bezorgd.

Slapen

Logementen en slaappplaasten
Lees meer
Logementen en slaappplaasten

De logementen zijn steeds een mix van tentenkampen, herbergen, hotels tot zelfs resorts. Op elke locatie voorzien we sanitair zodat we ons kunnen wassen. Tevens is er op elke locatie elektriciteit om je GPS op te laden.

Veiligheid

Diefstal en veiligheid
Lees meer
Diefstal en veiligheid

Basisregel is dat je geen waardevolle items meeneemt. Juwelen, geld of dure telefoons laat je beter thuis. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw materiaal en fiets.

We raden iedereen aan om jouw reiszak steeds met slotje toe te maken en je fiets op slot te hangen. Vanuit Velo Afrique kunnen we ons hiervoor niet verzekeren.

Veiligheid

Is het land veilig
Lees meer
Is het land veilig

Als organisatie hebben we een goed contact met onze lokale afgevaardigden en het Ministerie van Toerisme. In België volgen we het advies van Buitenslandse Zaken en de gezondheidsaanbevelingen van het Tropisch instituut.

Wij willen zelf uiteraard geen risico’s nemen als organisatie. Indien zou blijken dat de politieke en of medische situatie van de bestemming niet stabiel of te gevaarlijk is, zullen we jullie hierover informeren en een bekijken wat de mogelijke alternatieven zijn.

Lees meer

Reiskosten en Fondsen

De fondsen die je ophaalt met allerlei initiatieven investeren we in lokale schoolprojecten. Ontdek hoe je jezelf kan inschrijven en welke administratie je in orde moet brengen. Wil je weten wat wel en niet inbegrepen is in de deelnameprijs?

Lees meer
Lees meer

Bagage en Logistiek

Vélo Afrique organiseren in Afrika is een logistieke uitdaging. We vragen je bagage te beperken met enkel de noodzakelijke spullen. Je bagage wordt van de ene locatie naar de andere vervoerd door ons. Beperk het gewicht!

Lees meer
Lees meer

Communicatie

We besteden veel aandacht aan foto- en videomateriaal om jouw Afrika-avontuur goed in beeld te brengen. We houden het thuisfront op de hoogte en zorgen voor vlotte communicatie ter plaatse tussen crew en deelnemers.

Lees meer
Lees meer

Conditie en Medisch

Met een goede conditie beleef je maximaal plezier aan je fietsavontuur. Onze dokter zorgt voor medische begeleiding bij ziekte of kleine valpartijen. Afreizen naar Kameroen vraagt enkele inentingen en een bezoek aan de huisdokter.

Lees meer
Lees meer

Fiets en Fietstools

Geen fietstocht zonder degelijke mountainbike die Afrika-proof is. Het fietstransport wordt door Vélo Afrique verzorgd. De fietsetappes worden uitgetekend op GPS. Voorzie de noodzakelijke reserveonderdelen voor jouw fiets.

Lees meer
Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436