Peterschap van Vélo Afrique

Tom Meeusen draagt het peterschap van Vélo Afrique. Zijn sportieve schouders onder de projecten zorgen voor de nodige publiciteit. Vanuit Vélo Afrique willen we "onze" Tom nog eens hartelijk bedanken voor zijn steun!

Tom Meeusen

Kopman bij het Telenet Fidea Cycling Team

Tom Meeusen Tom Meeusen (7/11/1988) rijdt sinds 1 september 2007 bij het Telenet Fidea Cycling Team op het hoogste niveau als prof. Tom houdt van besneeuwde en ijzige parcours en heeft daarom de naam "ijskoning". Zijn sportief hoogtepunt? Zijn dubbelslag in Lille en Hoogstraten 2012, op ijs! Hij staat er om bekend een zeer technisch vaardige rijder te zijn. Geen wonder dat snelle, technische crossen zijn voorkeur wegdragen. Met overwinningen in de Wereldbeker, Superprestige en GVA/bPost weet Tom ondertussen wat winnen is maar hij blijft vastberaden om nog beter te doen en zijn plaats op te eisen in het veldrijden tussen de andere kleppers.

Naast veldrijden heeft Tom nog grote fietspassie, de mountainbike. Hij kroonde zich bij de beloften, junioren en nieuwelingen tot Belgisch kampioen. Wanneer het seizoen er op zit ruilt Tom zijn crossfiets voor een mountainbike, en dan nog liefst in Afrika...

In de bres voor Vélo Afrique

Dat Tom het hart op de juiste plaats heeft hoeven we je niet te vertellen. Sinds 2011 is hij peter van Vélo Afrique en heeft hij bijna alle editie in Senegal en Kameroen meegefiets! Voor Tom is mountainbike een echte passie.

Dat hij zijn liefde voor de fiets kan inzetten om geld in te zamelen voor de schoolprojecten is mooi meegenomen. Tom houdt van de Afrikaanse cultuur en draagt de kids uit de scholen in z'n hart. Met plezier maalt hij de zanderige kilometers met alle deelnemers, maar liefst toch in de kop.

Ook buiten seizoen blijft hij een winnaar!

Reportage "In het spoor van Tom Meeusen" - Vier 2014

 

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436