Zambia (privé)

VOLZET // Privé editie Zambia.

Ontdek deze challenge!

5 – 15 oktober 2024

Heb je vragen?

Heb je vragen over deze editie of twijfel je over een deelname? Onze editie verantwoordelijke beantwoordt graag al jouw vragen.

Schrijf je in!

Percentage volzet:
100%

Zambia (privé)

Programma en parcours

5 oktober 2024

Brussel - Lusaka

We vertrekken vanop Zaventem. Deze keer vliegen we met Ethiopian Airlines en vertek is in de namiddag waardoor dit een nachtvlucht is en we de dag nadien pas toekomen.

6 oktober 2024

Aankomst in Lusaka - Transfer naar Kasokota

Aankomst in Lusaka en we rijden onmiddellijk door naar onze vertrekplaats. We overnachten in een lodge en zetten alles klaar voor de eerste fietsdag.

7 oktober 2024

Kasokota - Makolongo

Via de achterdeur van onze lodge vertrekken we off road. Het parcours brengt ons langs een airstrip waar een strava art mogelijk is. We rijden door prive farms met dammen en meren. En voor we binnen rijden stoppen we voor een drankje in een heel levendig dorpje. Onze slaapplaats is een basecamp op de terreinen van een school.

8 oktober 2024

Makolongo - Farm

Na de groet samen met de leerlingen van de school vertrekken we. Deze etappe brengt ons via kleine baantjes tot bij een locale farm. Hier overnachten we in een basecamp opgezet rond het huis van de farmer.

9 oktober 2024

Farm - Mulungushi

Mooie etappe die ons via een power station laat gaan. En dat heeft impact op onze etappe want de electriciteitsmasten zijn onze gps vandaag! Deze etappe zal dan vermoedelijk ook de Powerline Stage als naam krijgen. Finaal komen we toe in de boatclub van Mulungushi. We slapen in cottages maar er is zeker ook de optie om eigen tentje op te zetten.

10 oktober 2024

Mulungushi - Mulungushi

Prachtige locatie om een dagje extra te blijven. Weg van alles met prachtig zicht op het meer. Toch bieden we op deze halve rustdag ook de optie om een lus te rijden. Een korte of een lange etappe zal worden aangeboden. Kwestie om de beentjes in beweging te houden.

11 oktober 2024

Mulungushi - Kabwe

Heel mooie etappe en confrontatie met de mijn industrie in en rond Kabwe. Als finish hebben we hier onze school gezet vermoedelijk met de nodige ceremonies en toespraken want zo hoort dat in Afrika. Blijk van dankbaarheid en appreciatie voor alles wat we doen. Dankzij jullie deelname zal de school in Kabwe verder kunnen uitgebouwd worden.

12 oktober 2024

Kabwe - Kabwe

Een grote lus rond de stad. Op ons parcours zullen we een safari tocht op de fiets kunnen doen. En finaal ook wat geschiedenis meekrijgen over de mijn industrie in Kabwe. Op het parcours leggen we natuurlijk ook de beste koffiebar van de stad! Vermoedelijk zal deze rit dan de Coffee Ride worden

13 oktober 2024

Kabwe - Karubwe

Onze laatste etappe… het lijkt wel of we het beste voor het laatste hebben gehouden. Heel mooie etappe met ook heel wat leuke attracties onderweg. Tevens ook bezoek aan een farm met een kerkhof aan oldtimers, bezoek aan lokale bakker, verlaten silo’s, …. om finaal toe te komen op een top accommodatie waar de leeuwin ons staat op te wachten. Maar ook de fietsdozen staan ons op te wachten want jammer genoeg is het afgelopen met fietsen en is het inpakken! De Lion Queen stage zou mogelijk de naam worden van deze etappe.

14 oktober 2024

Protea - Transfer Lusaka - Vlucht

Relax en genieten! Tijdig naar de luchthaven om check in te doen en terug naar huis.

15 oktober 2024

Aankomst Brussel

Gelukkig weerzien met familie en vrienden!

Prijzen Vélo Afrique deelname

De totale kostprijs van een deelname per persoon bedraagt 4.250 euro.
In deze kostprijs hanteren we een verdeelsleutel van 3.000 euro reiskosten en 1.250 euro fondsen voor het goede doel (*).

(*) De verdeelsleutel kan herbekeken worden afhankelijk van prijzen van specifieke onderdelen van de reis en/of bestemming.

Inschrijven?

Schrijf je in voor een uniek fietsavontuur in Afrika.

Inschrijven is momenteel niet mogelijk.

Zambia

Zambia is the best kept secret of Africa! Met de fiets zullen we slechts een klein deel verkennen want het land Zambia is zo groot als Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije samen. Zambia is bij ons vooral gekend door de Zambezi rivier, de safari’s met de Big Five en natuurlijk door de Victoria watervallen.

Het is Franky Dobbelaere (deelnemer van Velo Afrique, ex-collega en vriend van Jeroen Leen) die ons met zijn organisatie Steunwielekes4Zambia hierheen brengt.

Zelf slaagde de organisatie Steunwielekes4Zambia erin om een lokale werking en school neer te zetten in Kabwe. Heel knap werk! Velo Afrique zal zich engageren om deze werking de komende jaren verder te zetten dankzij onze deelnemers. Het project in Kabwe zullen we bezoeken tijdens onze trip!

Details over het parcours zullen we eind augustus vrijgeven maar zoals al onze andere trips houden we dit toegankelijk voor iedereen.

Wij kijken er alvast naar uit om the best kept secret of Africa te ontdekken samen met jullie!

Meer over dit land