Organisatie Vélo Afrique

Vélo Afrique is een vrijwilige organisatie en daar zijn we best trots op! We kunnen rekenen op de steun van onze trouwe partners en een grote achterban aan crewleden die in België of ter plaatse in Afrika de handen uit de mouwen steken.

Fantastische crew van vrijwilligers

Vélo Afrique is een fondsenwervingsproject voor de vzw Bonjour Afrique. Elke bijdrage, groot of klein, van onze medewerkers zorgt er voor dat Vélo Afrique groeit en dat we zo onze doelstelling, beter onderwijs in Afrika, kunnen blijven waarmaken. De vrijwillige structuur betekent dat er meer fondsen naar de schoolprojecten in Afrika kunnen vloeien. Op die manier is Vélo Afrique een transparante organisatie en daar hechten we belang aan.

Ook in Kameroen en Senegal hebben we medewerkers die we graag vermelden. Zij zorgen voor een warm welkom in Afrika voor onze deelnemers en begeleiden met hart en ziel de schoolprojecten. In het bijzonder vermelden we Jean-Georges Molioum en Cheikh Thiam. Zij behartigen de werking van de scholen in Kameroen en Senegal.

In aanloop naar en tijdens een editie zetten onze crewleden hun beste beentje voor. Vele handen maken licht werk.

Maar ook doorheen het jaar vraagt Vélo Afrique aandacht en opvolging. Voor die dagdagelijkse opvolging kan Vélo Afrique rekenen op haar kernteam.

 


Jeroen Leen

Organisatie - co-founder

Jeroen is samen met Geertrui de bezieler van Vélo Afrique. Voor alles wat te maken heeft met een fiets rekenen we op Jeroen! De mooie fietsroutes uitstippelen zijn zijn verdienste. Verder verzorgt Jeroen de contacten met partners en ondersteunt hij de fondsenwerving. Jeroen staat in nauw contact met de verantwoordelijken van de Vélo Afrique scholen.

 


Geertrui Van Look

Organisatie - co-founder

De communicatie met de deelnemers verloopt via Geertrui. Zij draagt de verantwoordelijkheid voor de praktische organisatie van de verschillende edities in al haar facetten. Ze behartigt de financiën, zorgt voor fondsenwerving en staat in nauw contact met de verantwoordelijken van de Vélo Afrique scholen.

 


Sabine Beyens

Algemene logistiek

Sabine werkt bij Brussels Airlines en is een belangrijke schakel in de organisatie van de vluchten voor deelnemers en cargo. Tijdens de edities draagt zij de verantwoordelijkheid over de aankopen voor de bevoorrading.

 


Wesley Meybosch

Logistiek in België

Wesley behartigt sinds 2015 de logistiek van Vélo Afrique en ondersteunt als geen ander onze deelnemers bij het verdelen van het promomateriaal in ons magazijn. Hij is een crack met de GPS tracks en zorgt voor installatie bij alle deelnemers.

 


Geert Vander Sypt

Logistiek in Afrika

Geert voert ludieke en muzikale promotie op scholen rond onze schoolprojecten. Ter plaatse neemt Geert de zorgen voor het transport van bagage en materiaal op zijn schouders. Hij is een top veldman en ideale ‘fixer’...

 


Paul Verbist

Communicatie

Paul zorgt voor de algemene communicatie van Vélo Afrique. Paul realiseert en onderhoudt onze website. Hij verzorgt onze Facebookpagina en verstuurt de nieuwsbrieven. Paul is soms fotograaf van dienst op evenementen of tijdens edities.

 

 

 

Wil je Vélo Afrique financieel steunen? Dat kan via BE46 7380 3094 4436